Η ορκομωσία του νέου δημάρχου Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του διευρυμένου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
«Στην πόλη που κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης καλούμαστε με την μέγιστη υπευθυνότητα να συλλογιόμαστε, να πράττουμε, να διοικούμε το δήμο σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας που όμως δεν θα μετατρέπεται σε αδράνεια, οκνηρία, εφησυχασμό και ανομία. Για να πετύχουμε τους στόχους απαιτείται σκληρή δουλειά από πολλούς, συνεννόηση και συγκλίσεις και περίσσιο εθελοντισμό και αλληλεγγύη. Και με αυτό το πνεύμα θα ζητήσουμε συνεργασίες και συγκλίσεις», σημείωσε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου, δίνοντας το στίγμα του μοντέλου διοίκησης του δήμου.
Συνολικά σήμερα εκτός του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη ορκίστηκαν 93 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που συγκροτούν το δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπως προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Αιτωλικού, Οινιάδων και φυσικά Μεσολογγίου.
Στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούνται και οι έξι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοέμβρη, οι επικεφαλής των οποίων ήταν οι κκ. Π. Κατσούλης, Γ. Πρεβεζάνος, Ν. Μουρκούσης, Γ. Αναγνωστόπουλος, Θ. Μαργαρίτης και Β. Μπρούμας.

Ο Θ. Μαργαρίτης, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αντί για όρκο,παρέδωσε έγγραφη δήλωση στην οποία δήλωσε: <<Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού.>>
Σε ερώτηση για τη στάση του στο δήμο, απάντησε: Θεωρούμε τον Καλλικράτη απαράδεκτο,που στόχο έχει την πλήρη εμπορευματοποίηση του Δήμου μας, και καλούμε το λαό να απορρίψει τον «Καλλικράτη», τους στόχους, τις κατευθύνσεις και τα μέτρα του, παλεύοντας για δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία, για υγεία και πρόνοια, άλλες κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις συνεχώς διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Να εκφράσει και στα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια, στάση αγωνιστική, στάση απειθαρχίας στο αντιλαϊκό, αντεργατικό, κυβερνητικό και ευρωενωσιακό πλαίσιο.
Δεν θα συναινέσουμε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, αφού θα αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της τοπικής και κυρίως της περιφερειακής διοίκησης για συνεργασίες με μονοπωλιακούς ομίλους που θα αναλαμβάνουν δημόσια έργα υποδομής, και τομείς όπως η ενέργεια (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πράσινη ανάπτυξη) οι μεταφορές, η συλλογή – μεταφορά και μεταφόρτωση απορριμμάτων, κλπ
 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.