Ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Σήμερα 27 Δεκέμβρη έγινε η τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Η ορκωμοσία έγινε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κρίση που σήμερα πλήττει την ελληνική κοινωνία δεν εκπορεύεται μόνο από την δεινή δημοσιονομική μας θέση. Έχει τις ρίζες της και στην υποβάθμιση των αξιών, στην αποδυνάμωση κανόνων και αρχών που από την λειτουργία τους κρίνεται η ποιότητα της Δημοκρατίας, κρίνεται η κοινή ωφέλεια και η πρόοδος της κοινωνίας μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας», κ. Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε :
«Δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τα Λαϊκά Συμφέροντα, μέσα και έξω απ’ το Περιφερειακό συμβούλιο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός, μπορεί αποτελεσματικά να αποκρούσει τη βάρβαρη επίθεση, αλλά και να περάσει ο ίδιος στην αντεπίθεση.
Υπάρχει ελπίδα και προοπτική, στη σύγκρουση που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ.
Ο λαός να μη σκύψει το κεφάλι»!

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως είναι γνωστό συμμετέχουν και εκπροσωπούνται οχτώ παρατάξεις:
Η παράταξη «Δυτική Ελλάδα , Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «Ζούμε Δυτικά» με επικεφαλής το Γιώργο Παπαναστασίου, Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» με επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο, «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, «Δημοκρατική, οικολογική ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας» με εκπρόσωπο το Χρήστο Σταυρόπουλο, «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, «Ελπίδα για τη Δυτική Ελλάδα» με εκπρόσωπο τη Γεωργία Ντάτσικα και «Αριστερή παρέμβαση – αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής το Δημήτρη Δεσύλλα.

το άρθρο είναι απόσπασμα από http://prototypia.blogspot.com

 

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.