Το ΠΑΜΕ σήμερα στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσολογγίου σας καλεί σήμερα το απόγευμα στις 5 μμ. να ανοίξουμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου για ελεύθερη μετακίνηση χωρίς διόδια. Η πρωτοβουλία μας αυτή γίνεται στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ σήμερα σε όλα τα διόδια της χώρας. Γιαυτό άλλωστε αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη εκδήλωσή μας στο Εργ. Κέντρο. Θα γίνει προσυγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια στις 4μμ.

Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.
Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός.
Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Απαντάμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με κινητοποίηση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, για να περνάνε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα χωρίς να πληρώνουν.
Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.