Η ταλαιπωρία της απεργίας

Ανεξήγητη και υπερβολική η στάση των εργαζομένων, ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες είναι τα θύματα, βουλιάζει η οικονομία μας.

Αυτά είναι μερικά από τα καθημερινά σχόλια των κάθε λογής παρουσιαστών των ΜΜΕ.

Ακούστε κύριοι των ΜΜΕ.

Έτσι αναπαράγεται η κυβερνητική προπαγάνδα που στόχο έχει τη διάσπαση των εργαζομένων. Είναι προφανώς υποβολιμαίο. Βεβαίως οι απεργίες δημιουργούν μία ταλαιπωρία. Συγκρίνεται όμως η όποια ταλαιπωρία, με το στραπατσαρισμα της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων που επιβάλλει η κυβέρνηση; Θέλετε ο εργαζόμενος που έχασε το μεροκάματο να τα βάζει με τον άλλο που έχει τη δουλειά του. Θέλετε ο άνεργος να πολεμά το συμβασιούχο. Θέλετε ο συνταξιούχος να θεωρεί εχθρό του τον άλλο συνταξιούχο που παίρνει κάτι παραπάνω. Πόλεμος όλων εναντίον όλων, και η κυβέρνηση στο απυρόβλητο να …σώζει την Ελλάδα. Διαίρει και βασίλευε. Κάνετε προσπάθεια να κρύψετε το ένοχο. Μάταια όμως. Θα πρέπει να μάθω να μην ‘χωνεύω’ τον εφοριακό γιατί μου είπαν ότι έπαιρνε επίδομα έγκυρης προσέλευσης, αλλά δε μου είπαν ότι άπλα έτσι βάφτισαν μια αύξηση που δικαιωματικά έπρεπε να πάρει, και του την έδωσαν με μορφή επιδόματος για να μην υπολογίζετε στα δώρα και στις άδειες.
Θα πρέπει να μάθω να είμαι αντίπαλος με τον αστυνομικό γιατί πίνει έναν καφέ για 5 λεπτά από τις 8 ώρες που είναι πάνω σε μια μηχανή, αλλά δεν μου είπαν ότι ακόμα και το κράνος του το έχει πληρώσει από την τσέπη του.
Θα πρέπει να μάθω να χλευάζω τον εκπαιδευτικό, που ζητά να εργαστεί σε κάποιο σχολείο, αλλά δεν μου είπαν ότι έχουν αφήσει σχολεία χωρίς πετρέλαιο τον χειμώνα, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς βιβλία…Θα πρέπει να μάθω να σιχαίνομαι τον φορτηγατζή γιατί αγωνίζεται στους δρόμους, ενώ πληρώνει μόνο 550 ευρώ φόρο για τα δημοσίας τον χρόνο (και λιγότερο εάν έχει οδηγό – προσφέρει θέση εργασίας), αλλά δε μου είπαν ότι όταν έβγαλε την άδεια έχει δώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, που στην ουσία προπλήρωσε τον φόρο αρκετών ετών.
Θα πρέπει να μάθω να απαξιώνω τον αγώνα του στρατιωτικού (που δεν μπορεί να αγωνιστεί) επειδή θέλει να κρατήσει τα επιδόματα του, αλλά δε μου είπαν ότι στις παραμεθόριους από 4 πτήσεις που είχαν το έτος για να πάνε στην οικογένεια τους, τις κάνανε 1 (τα business class των πολιτικών κοστίζουν)
Είναι τόσο πρόδηλο το έγκλημα της κυβέρνησης, σε βάρος των εργαζομένων της νεολαίας, του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας, που δεν μπορεί να κρυφτεί. Στην απεργία των λιμενεργατών ,το καλοκαίρι λυσάξατε. Τι δεν είπατε για καταστροφή της οικονομίας, αναλγησία των απεργών, παρανομίες….συντονισμένοι με τους εφοπλιστές, κυβέρνηση, ξενοδόχους ΛΑΟΣ.. Ποτέ δεν είπατε όμως κύριοι ότι οι εφοπλιστές φέτος κατασκευάζουν εκατοντάδες πλοία σε κινεζικά και άλλα ναυπηγεία μη δίνοντας ούτε ένα ευρώ στη χώρα τους, αποδεικνύοντας και τον πατριωτισμό του κεφαλαίου. Εσείς μώκο.

Δυναμώνουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Η μαζική, δυναμική συμμετοχή μας με τα μπλόκα του ΠΑΜΕ στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα ‘ναι μια πρώτη καλή απάντησή.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.