Συμβολική κατάληψη του ΕΛΓΑ Αγρινίου

Σε συμβολική δίωρη κατάληψη (10 π.μ.-12 μ.) του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο προχώρησαν χτες οι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα από το συμβολικό αυτό αποκλεισμό που έγινε με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ εκφράστηκε η αντίθεση στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος – οικονομικού στραγγαλισμού των μικρομεσαίων αγροτών. Απαιτήθηκε αποκλειστικά δημόσιος και κρατικός ΕΛΓΑ και κάλυψη των ζημιών στο 100% του φυτικού, ζωικού και αγροτικού κεφαλαίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, τα πρόσθετα εμπόδια και πετσόκομμα των αποζημιώσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ατωλ/νίας κ. Νίκος Μωραΐτης «Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης του αγροτικού κόσμου». Για να συνεχίσει λέγοντας:
«Υπερδιπλασιάζονται τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ! Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής του ασφαλίστρου, πρώτα ήταν στο τιμολόγιο πώλησης, τώρα είναι στην εκτίμηση παραγωγής. Σκόπιμη είναι η υποβάθμισή του ΕΛΓΑ, που έχει χρέος 4,5 δις ευρώ, με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν σε χρεοκοπία, τον μετατρέπουν σε ιδιωτικό φορέα».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.