Αύριο θα είμαστε πολλοί περισσότεροι

ΤΑΞΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗ

Με παλμό αγωνιστικότητα και συνθήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της βαρβαρότητας να βυθίσουν τα παιδιά μας στην απόγνωση, στην σαπίλα του καπιταλισμού.
Δεν θα συμβιβαστούμε ούτε στιγμή με την δικτατορία του κεφαλαίου. Αυτά τόνισε στην ομιλία του το μέλος της γραμματείας Μεσολογγίου του ΠΑΜΕ, Νικολόπουλος Παναγιώτης, και συνέχισε:

Μπορούν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι να θέλουν να μας δέσουν χειροπόδαρα και να περάσουν αλυσίδες στην εργατική τάξη. Μπορεί να θέλουν τα παιδιά μας να ζήσουν χωρίς δικαιώματα, σκλάβοι στον 21ο αιώνα

Μα δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας περάσουν αλυσίδες στο μυαλό και την καρδιά μας .Δεν θα μπορέσουν ποτέ να φυλακίσουν την σκέψη μας.

Θα έρθει η ώρα , και δεν θα έρθει από μόνη της , για αυτό εργαζόμαστε καθημερινά , που θα σπάσουμε τις αλυσίδες, που θα επανακτήσουμε όχι μόνο όλα όσα μας αφαιρούν σήμερα αλλά και θα γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

Ξέρουμε πως αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, πως θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και πολλές θυσίες. Αυτό άλλωστε διδάσκει η ιστορία της τάξης μας, πως ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε με ιδρώτα, πόνο και αίμα .

Ξέρουμε πως δεν αρκούν κάποιες «στρακαστρούκες» και σπασμωδικές ενέργειες. Ο αγώνας αυτός θα κριθεί από την υπεροχή του συσχετισμού των δυνάμεων που πρέπει να γείρει αποφασιστικά υπέρ της λαϊκής συμμαχίας. Από την δύναμη της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς αλλά και του σωστού προσανατολισμού. Από την ικανότητα του κινήματος μας στον σωστό χρόνο να κινητοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους με σωστά αιτήματα και να επιλέγει και τον χρόνο και τις μορφές πάλης που θα επιτίθεται. Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει τα σχέδια που έχει ετοιμάσει και έχει σε εξέλιξη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την οριστική κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακάτικης αργίας.

Σας καλούμε σε διαρκή αγώνα εργοστάσιο το εργοστάσιο, κλάδο τον κλάδο, να ορθώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των νέων ζευγαριών με βάση τις προτάσεις μας. Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε παραπέρα υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών.

Στον αγώνα μας αυτόν δεν είμαστε μόνοι μας. Οι λαοί αργά βασανιστικά σηκώνουν κεφάλι. Το επιβεβαιώνει ο λαϊκός ξεσηκωμός στην Αίγυπτο και την Βόρειο Αφρική αλλά και οι αγώνες που ξεσπούν ακόμα και στην ίδια την μητρόπολη του καπιταλισμού τις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι η ήττα του εργατικού, του λαϊκού, του σοσιαλιστικού κινήματος δεν είναι παρά ένα οδυνηρό μεν αλλά προσωρινό ιστορικό πισωγύρισμα

Στέλνουμε και από την σημερινή μας συγκέντρωση, για μια ακόμα φορά τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς αυτούς που δίνουν αιματηρή μάχη, για να απαλλαγούν από τις βάρβαρες εκμεταλλευτικές εξουσίες που τους έχουν καθίσει στον σβέρκο.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις μαζικές δολοφονίες, την βία και την καταστολή που με την στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού, η αστική τάξη αυτών των χωρών επιδιώκει να διατηρήσει τα αντιλαϊκά της καθεστώτα και τα προνόμια της. Είναι μαζί μας και είμαστε μαζί τους.

 

Από νωρίς το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της περιφρούρησης της απεργίας, απέκλεισαν συμβολικά για τρεις ώρες περίπου την Εθνική τράπεζα και την Alpha Bank.

Μετά την συνκέντρωση στην πλατεία, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημαίες πανό και συνθήματα.

Το ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις δόθηκε για τις 10 Μάρτη. Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης μας, και είναι αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα της 8 Μάρτη προς τιμή των εργατριών της Νέας Υόρκης το 1857 που έπεσαν στο αγώνα για την κατάχτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.