Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Σε τακτική συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, ασχολήθηκε με το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Σε μια αίθουσα κατάμεστη από τους διάφορους φορείς του δήμου αλλά και γειτονικών δήμων, και πλήθος κόσμου, που δείχνει και την ανησυχία του για την κατάσταση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, ακούσθηκαν πολλές και διάφορες απόψεις. Από την διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, (άραγε δεν είναι ενημερωμένος από τον Κο Λοβέρδο;) έως την άποψη του κυρίου Μπρούμα, ότι για όλα φταίνε οι Αγρινιώτες. Ο Κος δήμαρχος αφού μας είπε ότι είμαστε κοντά στο μέσο όρο της παροχής υπηρεσιών υγείας εδώ στην περιοχή, τόνισε  ότι μόνο η Ελλάδα και το Μεξικό βρίσκονται στη χειρότερη μοίρα στις δαπάνες για την υγεία. Στο κλείσιμο δεσμεύτηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναδείξει το θέμα. Ο Κος Μουρκούσης σαν γιατρός είπε ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με αυτά που ακούγονται για συγχώνευση με το Αγρίνιο, έπλεξε όμως  το εγκώμιο για το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο Κος Αναγνωστόπουλος μίλησε για κοινές διοικητικές δομές και σύστημα προμηθειών στα δύο νοσοκομεία, αλλά και για συνενόηση των δύο νοσοκομείων ώστε να μην μένουν τις ίδιες μέρες κενά ,από ίδιες ειδικότητες γιατρών. (Συγγνώμη γιατρέ αλλά αυτά είναι επικίνδυνα μονοπάτια). Ο Κος πρεβεζάνος αφού ασχολήθηκε με γενικολογίες, τόνισε ότι φταίνε οι γιατροί που πάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έρχονται εδώ (άραγε γιατί Κε Πρεβεζάνε;). Ο Κος Μαργαρίτης αφού έβαλε το θέμα στη σωστή του διάσταση, είπε ότι η υποβάθμιση και εν τέλει το κλείσιμο του νοσοκομείου,είναι πολιτική κατεύθυνση και έχει να κάνει με την εμπορευματοποίηση που έχουν αποφασίσει μέσω Καλλικράτη στον τομέα της υγείας. Κατέθεσε δε και ολοκληρωμένη πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το μέλλον του νοσοκομείου. Ο πρόεδρος του εργ. κέντρου Κος θεοφιλάτος ζήτησε κινητοποιήσεις, και ανοιχτή συζήτηση στο Τρικούπειο για το ίδιο θέμα, για να μη βρεθούμε κάποια στιγμή να παλεύουμε για ειλημένες αποφάσεις. Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση του διοικητή του νοσοκομείου, αφού μετά τα στοιχεία που έδωσε για τις προκηρήξεις προσωπικού, για την πληρότητα του νοσοκομείου, και κάποια οικονομικά στοιχεία, περίμεναν πολλοί ‘οτι θα απαντούσε σε κρίσιμες ερωτήσεις. (τι έλειμα παρέλαβε, ποιά είναι η κατάσταση με τους προμηθευτές κλπ). Τελικά απόφαση δεν πάρθηκε για τη συνέχεια, αλλά δεσμεύτηκαν όλοι ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσουν κοινό ψήφισμα που θα περιέχει τις περισσότερες των απόψεων που ακούσθηκαν.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε ο εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (Δεν φοβήθηκε μην του τραβήξουν το αυτάκι;) που είπε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες όλων, για να μην κλείσει το νοσοκομείο. Και φυσικά αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο.

Ακόμη μίλησαν η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, που ζήτησε άμεσα προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κος Μπενέκος, αλλά και ο δήμαρχος Ναυπάκτου που εξέφρασε την ανησυχία του για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και για το Κ.Υ. Ναυπάκτου,και ο αντιδήμαρχος του δήμου Ξηρομέρου.

Που είναι άραγε όλοι αυτοί που έλεγαν ότι η ανάπτυξη περνάει μέσω του Καλλικράτη; Τέτοια ανάπτυξη εννοούσαν;

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.