Αύριο απεργούν οι υγειονομικοί

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ

24ωρη Απεργία στην Περιφέρεια

5ωρη στάση εργασίας σε Αθήνα – Πειραιά (10.00 – 15.00)

Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Το «Σύμφωνο για το Ευρώ», όπως ονομάστηκε το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που συναποφάσισαν οι κυβερνήσεις – και συμφωνεί και η ΝΔ και το ΛΑ.ΟΣ. – προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Ασφάλιση, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές – επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διαφωνούν για το ποιανής χώρας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα χάσουν λιγότερα από την κρίση. Συμφωνούν όμως όλοι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα κάνουν συνολικά φθηνότερους τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από την δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας. Για να γίνουν οι ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι πιο αποτελεσματικούς στον ανταγωνισμό με τους αντίστοιχους αμερικανικούς, ιαπωνικούς, ρωσικούς και κινεζικούς ομίλους.

Στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, εντάσσεται και η επίθεση των αμερικανοευρωπαϊων ιμπεριαλιστών στη Λιβύη. Πρόθυμα συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει μερίδιο της αιματοβαμμένης λείας στους Έλληνες επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στη Λιβύη

Μέρος της γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης είναι και οι εξελίξεις σε Υγεία – Πρόνοια. ΟΙ αυξανόμενες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά υπονομεύουν την παρεχόμενη φροντίδα και τα δικαιώματα των υγειονομικών. Ήδη, ουσιαστικά έκλεισε το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο και από 1η Ιούνη θα αρχίσουν και οι συγχνωνεύσεις – κλείσιμο νοσοκομείων. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κάνει προτάσεις για το ποια νοσοκομεία θα συγχωνευθούν – κλείσουν.

Την ίδια στιγμή που μας οδηγούν στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 30 δις ευρώ στις τράπεζες. Οι καταθέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών σε ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 600 δις ευρώ.

Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και του παραγόμενου πλούτου δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία – Πρόνοια. Οι υγειονομικοί να έχουν μόνιμη, σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Αυτά μπορεί να τα εξασφαλίσει μόνο το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Σκέψου και βγάλε συμπεράσματα.

Όσο συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Τόσο θα υποβαθμίζεται και θα κινδυνεύει η υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Την πρόταση μας – επειδή έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της Υγείας – απορρίπτουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις τους. Την απορρίπτουν η ΑΡΣΙ και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, γιατί – πέρα από τα δήθεν υπερεπαναστατικά λόγια – δεν αντέχουν ούτε να ακούν ένα αίτημα που έρχεται σύγκρουση με την καπιταλιστική ιδιοκτησία.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

● Καμιά μείωση αποδοχών – ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 1400 κατώτερο μισθό.

● Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

● Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο κλάδο υγείας και κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

● Να μην καταργηθούν κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία και καμία μονάδα του ΙΚΑ.

● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.

● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.