Ερώτηση του ΚΚΕ για την Δασοπροστασία στο νομό Αιτ/νίας

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «μέτρα για την Δασοπροστασία στο νομό Αιτ/νίας»

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση εμπορευματοποίησης των δασών και δασικών εκτάσεων τις παραδίδει στις «επενδυτικές» ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου και των οικοπεδοφάγων, πατώντας πάνω στους δασοκτόνους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στο σημερινό νόμο για την «προστασία» της βιοποικιλότητας που δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί φθηνή γη στο μεγάλο κεφάλαιο και στις περιοχές «NATURA» που θα την αρπάξουν από τους μικροϊδιοκτήτες.
Αυτή η πολιτική σιγοντάρεται και από τις τεράστιες ελείψεις στην πυροσβεστική σε υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό.
Αυτές οι εκρηκτικές ελλείψεις υπάρχουν και στο νομό Αιτ/νίας στην Πυροσβεστική Αγρινίου- Μεσολογγίου –Αμφιλοχίας και φτάνουν στο 40-50% έστω και με αυτούς τους απαρχαιωμένους οργανισμούς περασμένων δεκαετιών.
Σοβαρές και οι ελλείψεις στους 3 σταθμούς στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων, οχήματα σε μεγάλο ποσοστό παλιά όχι αξιόπιστα μη κατάλληλα συντηρημένα βάζουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών.
Η αντιπυρική περίοδος κλείνει 2 μήνες και οι αρμόδιοι φορείς , Δασαρχεία και Δήμοι δεν έχουν πιστώσεις για συντήρηση του δασικού δικτύου, διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, κατασκευή –συντήρηση υδατοδεξαμενών κρουνών υδροληψίας πυροφυλακίων.
Τα πυροφυλάκια σε όλο το νομό δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στην πυροσβεστική. Εδώ στο νομό τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί ο νομός διασχίζεται από ένα οδικό δίκτυο καρμανιόλα, σκέτο σφαγείο που πολλές φορές λόγω των συχνών τροχοφόρων ατυχημάτων απαιτείται παρουσία μεγάλου αριθμού και ανδρών και οχημάτων.
Επίσης οι συμβασιούχοι πυροσβέστες που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε πολιτική ομηρία είναι σήμερα και απλήρωτοι για 2 μήνες αντιμέτωποι με την βαρβαρότητα της ταξικής πολιτικής. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο, είναι ότι και η φυσική ηγεσία έχει στηρίξει την λειτουργία του σώματος στο φιλότιμο στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών. Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι ορατός εάν έχουμε τέτοιους ρυθμούς, εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους, παράλληλα απλήρωτη υπερωριακή εργασία, κλιμάκια με μόνο 2 πυροσβέστες.
Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα του νομού, τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική να παλέψουν για ένα ενιαίο φορέα προστασίας των δασών για τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί
Θα πάρουν άμεσα μέτρα για τη κάλυψη των ελλείψεων για την πλήρη επάνδρωση στους σταθμούς πυροσβεστικής του νομού σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Θα εξασφαλιστεί η προστασία των δασών του νο9μού με κύριο βάρος στην πρόσληψη.
Να πληρωθούν τώρα οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.