Υπήρχε σχέδιο σε βάρος του ΠΑΜΕ

Απόσπασμα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στη βουλή

Υπήρχε σχέδιο σε βάρος του ΠΑΜΕ

Το σχέδιο ήταν το εξής: Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις είτε ουσιαστικής είτε φαινομενικής σύγκρουσης του ΠΑΜΕ – και το σχέδιο είναι μόνο στις απεργίες – με αγανακτισμένους. Αυτοί οι αγανακτισμένοι είμαστε βέβαιοι ότι δεν ήταν οι απλοί «αγανακτισμένοι». Θα ήταν οι προβοκάτορες της αστυνομίας και άλλων κέντρων. Να εμφανιστεί, λοιπόν, ότι το ΠΑΜΕ συγκρούεται μέσα στην πλατεία Συντάγματος με τους «αγανακτισμένους», για να δικαιολογηθεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Αυτό ήταν το σχέδιο και τις δύο μέρες. Εν πάση περιπτώσει, είτε θα γινόταν αυτή η σύγκρουση μέσα στο Σύνταγμα και η αστυνομία θα ερχόταν για να παρέμβει και θα έλεγαν «εμφύλιος πόλεμος μέσα στο Σύνταγμα» ή αν το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ κατευθύνει τις δυνάμεις του να μην μπουν μέσα στο Σύνταγμα για να αποφύγουμε το σχέδιο της αστυνομίας, να αρχίσει να γράφεται: Το ΚΚΕ είναι ένα καλά περιφρουρημένο κόμμα, να λέει το ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι φιλοσοφούντες να λένε: Το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα και φοβισμένο να συγκρουστεί με την αστυνομία.

Η σύγκρουση δε θα ήταν με την αστυνομία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συγκρουστούμε με την αστυνομία όταν χρειαστεί. Η σύγκρουση θα ήταν φαινομενικά με τους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος. Ούτε τέτοια σύγκρουση θα είναι, διότι και οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, που δε συμφωνούν με το ΚΚΕ, δε θα μας αντιμετώπιζαν έτσι. Θα μας αντιμετώπιζαν ιδεολογικά, πολιτικά. Τέτοιο σχέδιο – το καταγγέλλουμε – υπήρχε. Και μη μας πείτε ότι είναι της φαντασίας μας.

Τέλος, να καταθέσω αυτό το χαρτί που δώσαμε και στους δημοσιογράφους. Το έχουμε βγάλει στη δημοσιότητα στις 8/9/2002 στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» με τίτλο: «Ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές για το χειρισμό των πληροφοριοδοτών». Υπάρχει, λοιπόν, αναλυτικός σχεδιασμός της Ευρωπόλ, που σημαίνει ότι ισχύει και για την Ελληνική Αστυνομία, που μιλάει για τη δημιουργία. Προσέξτε. Οχι τη δημιουργία πληροφοριοδοτών. Αυτοί ήταν πάντα. Οι πληροφοριοδότες θα μπαίνουν όχι μόνο στο χώρο των ναρκωτικών ή του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και στις διαδηλώσεις και τους δίνεται εντολή να συμμετέχουν.

Επιτρέπεται, δε, ο πληροφοριοδότης να συμμετάσχει σ’ ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προσπαθούν να διαπράξουν, που σημαίνει συμμετοχή. Κι αυτό ισχύει και για «κουκουλοφόρους» αστυνομικούς για τις διαδηλώσεις και όχι μόνο όσον αφορά το να μπαίνουν σε ομάδες που έχουν σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών. Θα μου πει τώρα ο κ. Παπουτσής: «Ναι, προκειμένου να πιάσουμε το οργανωμένο έγκλημα, συμμετέχουν σε κάποια ενέργεια». Βεβαίως, εδώ λέει, εάν συλληφθούν, πώς θα έχουν καθεστώς προστασίας ή και καταδίκης. Αυτό το έγγραφο το καταθέτω στα Πρακτικά.

Κι εμείς λέμε το εξής πράγμα. Ωραία. Για την αστυνομία η Ευρωπόλ έχει την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχει και στην πραγματοποίηση των εγκλημάτων, δηλαδή στο χτύπημα των διαδηλωτών. Μπορείτε να μου πείτε πόσοι έχουν πιαστεί από τους προβοκάτορες που λέτε; Δε μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν μία ιδεολογική άποψη, που αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά. Μπορείτε να μου πείτε πόσοι προβοκάτορες έχουν πιαστεί; Ακούμε ότι συνελήφθησαν εκατό και κρατήθηκαν δύο. Ποιος μου λέει, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί οι «κουκουλοφόροι» απ’ αυτούς που συλλαμβάνονται δεν αφήνονται ελεύθεροι διότι έχουν το καθεστώς προστασίας;

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.