Ένα ακόμα χτύπημα κατά της δημόσιας υγείας

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί όλης της χώρας θα μπορούν να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, όπως ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Η δυνατότητα να έχουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί ιδιωτικά ιατρεία στις πανεπιστημιακές κλινικές, όπως ισχύει σήμερα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, με προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και αν συμφωνούν τα κόμματα να φέρει σχετική ρύθμιση.

«Απόλυτα σύμφωνος», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος και στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.

Την κάθετη αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εισηγητές του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ακόμα χτύπημα κατά της δημόσιας υγείας», του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που υποστήριξε ότι «θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας», και της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, που το χαρακτήρισε «τορπίλη μεγατόνων στα θεμέλια του ΕΣΥ».

Στο ίδιο νομοσχέδιο αναφέρεται

Επιτρέπεται επίσης εφεξής η ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας εκτός ιδιωτικών κλινικών για την εκτέλεση χειρουργικών και επεμβατικών πράξεων για τις οποίες δεν απαιτείται, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, γενική, ραχιαία ή επισκληρίδιος αναισθησία και νοσηλεία. Η Ιδιωτική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας μπορεί να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Με απλά λόγια η εμπορευματοποίηση της Υγείας σε όλο της το μεγαλείο

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.