Τρομοκρατική σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό την προκλητική – τρομοκρατική σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων από την αστυνομία.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενώ κατήγγειλαν στο ΙΚΑ ότι στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας η καθαρίστρια δούλευε ανασφάλιστη και αφού οι ίδιοι βεβαίωσαν στο ΙΚΑ το χρόνο ασφάλισης που διεκδικούσε, ο επιθεωρητής αντί να ελέγξει
την καταγγελία, μπήκε προκλητικά στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να
ελέγξει εάν οι υπάλληλοί της είναι ανασφάλιστοι! Στις έντονες διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας ο επιθεωρητής απάντησε με την….
αστυνομία.
Την ώρα που στους μεγάλους εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι δέχονται εκβιασμούς και απειλές από την μεγαλοεργοδοσία, που τα στοιχειώδη εργασιακά – μισθολογικά τους δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα, η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί επιλέγουν και στοχοποιούν τα ταξικά – εργατικά συνδικάτα που πρωτοστατούν στην πάλη κατά της αντεργατικής πολιτικής και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Το ΠΑΜΕ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου

Η θρασύτητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της δεν έχει όρια. Όπως όρια δεν έχει η επιδίωξή τους να συκοφαντήσουν, να προβοκάρουν τα ταξικά συνδικάτα και τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν εντελώς ανασφάλιστοι. Που εκκρεμούν χιλιάδες καταγγελίες συνδικάτων για εργοδότες που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργαζόμενους και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, τα θρασίμια της κυβέρνησης και του ΙΚΑ επιχείρησαν να ελέγξουν δήθεν αν η Ομοσπονδία Οικοδόμων ασφαλίζει τους υπαλλήλους της.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα έχουν και την πείρα και τη δύναμη να κόψουν το χέρι κάθε προβοκάτορα που την ίδια ώρα που τα δίνουν όλα στους καπιταλιστές, επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να προβοκάρουν τις ταξικές οργανώσεις της εργατικής τάξης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.