500 ευρώ πρόστιμο και προσωποκράτηση!!!

Ο διοικητής στον «ΑΓ. ΣΑΒΒΑ» κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο σωματείο, ζητώντας από το δικαστήριο την απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων. Και για όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αψηφήσει την απόφαση, να του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και προσωποκράτηση!!!

Αυτό θα πει δημοκρατία.

«Το θράσος,  της διοίκησης δεν έχει όρια. Την ώρα που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – τρόικας – πλουτοκρατίας κλιμακώνουν την εγκληματική τους πολιτική σε βάρος του λαού για να θωρακίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, η διοίκηση του νοσοκομείου εγκαλεί τους εργαζόμενους γιατί πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις «άνευ σημαντικού λόγου». Είναι πρόκληση και υποκρισία, οι φαιδροί ισχυρισμοί της διοίκησης για δήθεν αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου εξαιτίας των γενικών συνελεύσεων, που βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς. Επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών είναι η κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και όχι οι αγώνες των εργαζομένων. Οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων, ο στραγγαλισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι το άλλο πρόσωπο κάθε αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. Θέλουν να σκορπίσουν το φόβο στους εργαζόμενους ώστε με σκυμμένο το κεφάλι, γονατισμένοι να δεχτούν την πτώχευσή τους για να μη χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, οι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ πρότειναν να κηρυχθεί στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και να γίνει κοινή συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κρατικό αυταρχισμό. Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας καλεί τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Με μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, να ματαιώσουν στην πράξη τις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών μηχανισμών».

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Με οργανωμένη μαζική δράση ενάντια στα χαράτσια, στη μείωση των μισθών, στη μείωση νοσοκομειακών κρεβατιών και οργανικών θέσεων εργασίας, που ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις, ενάντια στην εργασιακή «εφεδρεία», και στις πληρωμές των ασθενών, απαντάμε στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων». 

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.