Απορίες Βενιζέλου

Έδωσε πάλι ρέστα ο Κος Βενιζέλος με τις δηλώσεις του: «Η χώρα διατρέχει κινδύνους που, δυστυχώς, δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα µεγάλο µέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαµορφωτών της κοινής γνώµης έχει κάνει την επιλογή να παίζει «εν ου παικτοίς». Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αλλοιώνεται ή ακόµα και να αντιστρέφεται η πραγµατικότητα. Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Και συνεχίζει να πανηγυρίζει για το «κούρεμα» χρέους λέγοντας: «Γιατί µπορεί να ενοχλείται ένας απλός πολίτης επειδή η χώρα του, αντί να χρωστά 200 δισ. στις τράπεζες θα χρωστά 100 δισ. και το δηµόσιο χρέος της χώρας το 2020 αντί να είναι 173% του ΑΕΠ θα είναι µόνο 120%, δηλαδή µικρότερο κατά 53 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ;
Aναρωτιέµαι ποιον λόγο µπορεί να έχει ένας πολίτης να αντιδρά απέναντι στο γεγονός πως µόλις ολοκληρωθεί το σχήµα αυτό, η χώρα θα έχει χρέος 100 δισ. λιγότερο και άρα θα πληρώνει περίπου 4,5 δισ. λιγότερους τόκους κάθε χρόνο (100 δισ. x 4,5% µέσο ετήσιο επιτόκιο) έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει µεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσµατα και να συντάξει έναν προϋπολογισµό πιο φιλικό προς την ανάπτυξη και την κοινωνία;».

Σε λίγο θα μας πει ότι αντί να διαμαρτυρόμαστε, στους δρόμους θα έπρεπε να βγούμε για να πανυγηρίσουμ

Και σαν υπερπατριώτης συνεχίζει: «Πίσω από τις κραυγές και τις εύκολες κουβέντες υπάρχει η φωνή της Πατρίδας».

Τώρα για πατρίδα μιλάει; Για μια πατρίδαπου την ξεπούλησαν σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες, μια πατρίδα που έκαναν του ςεγαζόμενους είλωτες, μια πατρίδα της οποίας μαζικά λαϊκά στρώματα τα οδηγούν στην εξαθλίωση. ΟΧΙ δεν έχουμε την ίδια πατρίδα κ. Βενιζέλε. Στην δικιά σου πατρίδα κατοικούν καπιταλιστές, πολιτικάντηδες οικονομικοί δολοφόνοι του λαού μας ενώ στην δική μας πατρίδα στενάζει η εργατική τάξη και βγαίνε στους δρόμους για να αντισταθεί στην καπιταλιστική επέλαση που εσείς και οι φίλοι σας καπιταλιστές έχετε εξαπολύσει στα τα λαϊκά στρώματα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.