Αλλαξε ο Μανωλιός…

Tην παροιμία που λέει ο σοφός λαός μας όταν σε κάτι δεν γίνεται πραγματική αλλαγή αλλά αλλαγή κάποιων προσώπων, μου έφεραν στο νου όλλα αυτά που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ώρες.

Σε τίποτα δεν πρόκειται να μεταβληθεί η πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας όπως την ονομάζουν, από αυτή που ήδη έχουν προαποφασίσει εδώ και καιρό.Τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένει κανείς εργαζόμενος αλλά και συνταξιούχος από εδώ και πέρα. Είδατε σε ποια κατεύθυνση συμφώνησαν. Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του Ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα θα επιδιώξουν να καλλιεργήσουν εφησυχασμό στους εργαζόμενους. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη τους. Να στρέψουν σε λάθος κατεύθυνση τις εκφρασμένες αγωνιστικές διαθέσεις. Υπάρχουν δυνάμεις που ο ρόλος τους είναι να λειτουργούν σαν ανάχωμα στην αναγκαία όσο ποτέ ολομέτωπη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. «Χρεώνουν» και ταυτίζουν τη μια ή την άλλη πολιτική επιλογή με πρόσωπα. Θέλουν έτσι να βγάλουν λάδι τη στρατηγική που επιτάσσει τις αντεργατικές αντιλαϊκές επιλογές, σαν αυτές που έκαναν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός πρέπει να ξέρει το εξής πράγμα, ότι αυτό που έχει ζήσει τον προηγούμενο καιρό θα το ζήσει και τώρα. Πρώτα θα παίρνονται αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και μετά θα καταβάλλεται η δόση.
Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο λαός είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να αλλάξουν, είναι σάπια και αντιδραστικά, όπως και το σύστημα που υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα ήταν στο πρόγραμμα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα είχαν ψηφίσει στην ΕΕ πριν την κρίση, κατά συνέπεια είναι ψέμα ότι τους τα επέβαλαν οι ξένοι εταίροι τους. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που παριστάνουν ότι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, διεκδικούν την πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή τους και γι’ αυτό πρέπει να υποστούν ισχυρό πλήγμα. Να ηττηθεί η πολιτική τους από το λαό σε όλα τα επίπεδα.

Οι εργαζόμενοι τότε μόνο θα μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι κανένας δεν μπορεί να απειλήσει δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν με την ενιαία και ταξική πάλη τους καταφέρουν να «αποπέμψουν» την ίδια την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Οταν καταφέρουν να αλλάξουν για δικό τους όφελος τους συσχετισμούς σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Ενας αγώνας που θα έχει αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά, η αδιάκοπη συσπείρωση δυνάμεων και η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να αντιπαλέψει με επιτυχία τα νέα μέτρα. Να καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.