Έδωσαν 2,2 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή ιστοσελίδας

Οι αποκαλύψεις για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την κατασκευή των ιστοσελίδων των υπουργείων και δημόσιων φορέων προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει το μέγεθος των παρανομιών που διαπράχθηκαν από τη διασπάθιση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο προϋπολογισμό και από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς διάφορες εταιρείες ώστε να δημιουργήσουν sites του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο zougla.gr αλλά και όσα περιλαμβάνονται στις ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη όπου γίνεται λόγος για σπατάλη από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και επιμελητήρια χιλιάδων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία ιστοσελίδων, που στην πραγματικότητα κόστιζαν ελάχιστα χρήματα».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι πρόκειται για προκλητικά μεγάλα ποσά , που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες. Τόσο ο κ. Νικολόπουλος όσο και ο κ. Αϊβαλιώτης που με τις ερωτήσεις τους έδωσαν την αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα αναμένεται να είναι από τους πρώτους μάρτυρες που θα εξεταστούν.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο «χορός» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στήθηκε για ιστότοπους –σκιάχτρα, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την ιστοσελίδα του ΙΚΑ που φέρεται να κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ! Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι για τις ιστοσελίδες των εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης δαπανήθηκαν 1,406.363 εκατ. ευρώ, του ΥΠΕΞ 1,291.150 εκατ. ευρώ, της Βουλής 1,120.000 εκατ. ευρώ και για το διαδικτυακό τόπο του ΝΑΤ 900.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δεν φαίνεται να κοστίζει ένας ανάλογος ιστότοπος περισσότερα από 10.000 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση εμφανίζεται να έχει βαρύνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους.

Στη «χρυσοφόρα λίστα της ντροπής» περιλμβάνεται και το Επιμελητήριο του νομού μας, όπου η κατασκευή της ιστοσελίδας του κόστισε μόλις … 357.218 ευρώ, τη στιγμή που ένας ανάλογος ιστότοπος, με μέτριους υπολογισμούς, δεν κοστίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ ….

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.