Θα σαρώσουν τα πάντα αν δεν ανατραπούν

Ετοιμάζουν σφοδρή κλιμάκωση απέναντι σε κατώτατους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις. Νέα χαράτσια, κατάργηση «φοροελαφρύνσεων», ανατιμήσεις ΦΠΑ κ.ά.

Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, χαράτσια για το δυνάμωμα και την εξειδίκευση των μέτρων φοροληστείας απέναντι στο λαό, την καρατόμηση συντάξεων, δαπανών, «κοινωνικών επιδομάτων» κ.ά. αναγγέλλουν μέσα από τις εκθέσεις τους οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Η λεγόμενη 5η αξιολόγηση από την πλευρά της ΕΕ αφορά στα μέτρα που ήδη είχαν κλειδώσει μέχρι τον Οκτώβρη του 2011 και τα οποία σκοπεύουν να κλιμακώσουν στη συνέχεια, μαζί με νεότερα που η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δρομολογεί αυτές τις μέρες, με τα κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.

Ενόψει του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης κλιμακώνουν με τα παρακάτω:
Περικοπές στα κατώτατα όρια μισθών για τους εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Στο στόχαστρο βάζουν ακόμη και τη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε το 2010. Σημειώνουν ότι η αύξηση – κοροϊδία εργοδοτών – εργατοπατέρων στο 1,6% του κατώτατου μισθού τον Ιούλη του 2011 «δεν είναι σύμφωνη με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας».
Περικοπές και για το «μη μισθολογικό κόστος», δηλαδή μειώσεις και στις ασφαλιστικές εισφορές σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Παραπέρα περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Εξαγγέλλουν τις νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό σύστημα. Με πρώτο βήμα την «επανεξέταση» των αναπηρικών συντάξεων, κλιμακώνουν με το σύνολο των κρατικών δαπανών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους (επικουρικές και κύριες συντάξεις, εφάπαξ κ.ά.).
Κατάργηση φορολογικών «ελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους.
Κατάργηση «προτιμησιακών καθεστώτων» που ισχύουν για το ΦΠΑ. Αμεσα κάνουν λόγο για «αλλαγές» στο ΦΠΑ των αγροτών, προκειμένου να κλιμακώσουν με τον αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών» και την ένταξή τους σε καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία! Προχωρούν με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και των «ελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον ΟΓΑ.
Παρεμβάσεις και στα ειδικά μισθολόγια του δημόσιου τομέα (γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί).
Αξιώνουν την επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι «δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί», επίσης ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον αριθμό υπαλλήλων που θα «αποχωρήσουν».
Τη μείωση του αριθμού γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ. Μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, θα «επαναξιολογηθεί» το σύνολο του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, θα γίνει συνολική διοικητική αναδιοργάνωση. Κλιμακώνουν με αυστηρότερη πολιτική δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία, επίσης με την επέκταση των αντιγράφων φαρμάκων.
Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές, κλιμακώνουν με την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης οδηγίας Μπολκεστάιν, τονίζοντας ότι η λίστα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Για να βουτήξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα, έρχονται να υπενθυμίσουν την «καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, το μηδενισμό του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της». Για το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις – μαμούθ λένε ότι πρέπει να επιταχυνθούν, να πουληθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά επιχειρήσεων, «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.