Αύριο η ψηφιακή μετάδοση από την Αρόη

Αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αρχίζει η ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας – ιδιωτικών και δημόσιων- από το κέντρο εκπομπής της Αρόης, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ η ψηφιακή μετάδοση των μπουκέτων της θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

– Από το κανάλι 25 (506 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και ΕΡΤ HD. καθώς και πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS).

– Από το κανάλι 42 (642 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ, σινεσπορ, πρισμα+ και ΡΙΚSat.

Η ψηφιακή μετάδοση θα καλύπτει εκτός από την πόλη της Πάτρας, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι, και τμήματα των νομών Αχαΐας και Ηλείας

Για τη λήψη των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές πρέπει να διαθέτουν αποκωδικοποιητή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης MPEG 4, ή τηλεόραση με ενσωματωμένο αντίστοιχο ψηφιακό δέκτη.

Λόγω της έναρξης της ψηφιακής εκπομπής, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1 από το κέντρο εκπομπής Δασυλλίου Πατρών θα μεταφερθεί από το κανάλι 25 στο κανάλι 62. Τα υπόλοιπα αναλογικά προγράμματα της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ-3) θα παραμείνουν στις συχνότητες που εκπέμπουν μέχρι τώρα.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αναλογική μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα διακοπεί, αφού θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.