Διευρύνεται το κίνημα ενάντια στα χαράτσια

Οι εργαζόμενοι αξιώνουν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα χαράτσια

Διευρύνεται καθημερινά το κίνημα συνδικάτων, φορέων και απλών εργαζομένων, ενάντια στο αντιλαϊκό χαράτσι στα ακίνητα που, κατά άθλιο τρόπο, η κυβέρνηση συνέδεσε την είσπραξή του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τον εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος.

Μπροστά στις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, με στόχο την κατάργηση, όχι μόνο του χαρατσιού στα ακίνητα, αλλά του συνόλου των αντιλαϊκών φόρων και μέτρων που επιβλήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αντιδρά σπασμωδικά.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη Τρίτη, εμμένει στην απαράδεκτη απόφαση, για πληρωμή του χαρατσιού μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μη αποδεχόμενο το διαχωρισμό τους, για όσους επιθυμούν να πληρώσουν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα και όχι το χαράτσι.

Και αυτό, ενώ εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνει αντισυνταγματική την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αν και θεωρεί μη αντιβαίνουσα στο Σύνταγμα, την επιβολή του χαρατσιού, λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του…

Στην πραγματικότητα, βέβαια, κάθε άλλο από προσωρινό θα είναι το χαράτσι στα ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, συγκυβέρνηση και τρόικα, συμφώνησαν στην ενοποίηση όλων των φόρων και τελών που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα, σε ένα νέο υπερ – φόρο που θα πληρώνεται κάθε χρόνο και θα αγγίζει όλες τις ιδιοκτησίες, από τις πιο μικρές ως και τις μεγάλες, με αποτέλεσμα εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες που τα προηγούμενα χρόνια, δεν πλήρωναν φόρο, από τούδε να πληρώνουν. Συμπληρωματικά αυτού, μέσα στο χρόνο θα προχωρήσουν σε μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο της φορολογικής τους επιβάρυνσης.

Ο νέος υπερ – φόρος που θα επιβληθεί στα ακίνητα, αναμένεται να ανακοινωθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί στη δημοσιότητα τον προσεχή Ιούνη.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.