Παραλήρημα Καρατζαφέρη για τους μετανάστες

Με πρόσχημα την εγκληματικότητα, ο Καρατζαφέρης ζήτησε στη Βουλή αλλαγή του νόμου περί οπλοχρησίας, δίνοντας πάσα στον Χρυσοχοΐδη να συκοφαντήσει τους εργατικούς αγώνες

Σε αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, με καθαρό στόχο να συγκαλύψει την πραγματική αιτία της εξαθλίωσης του λαού, να διαιρέσει την εργατική τάξη και τελικά να ενισχύσει την καταστολή σε βάρος του ίδιου του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιδόθηκε ξανά χτες ο Γ. Καρατζαφέρης, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του κόμματός τους σαν «λαγού» για να μπει το κίνημα στο γύψο, με χρήση ακόμα και της πιο χυδαίας προβοκάτσιας.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και με πρόσχημα ότι αυξάνεται η εγκληματικότητα στην οποία εμπλέκονται μετανάστες, έφτασε στο σημείο να ζητήσει χτες με Ερώτησή του στη Βουλή να αλλάξει ο νόμος για την οπλοχρησία, και επί της ουσίας να θεσμοθετηθεί η αυτοδικία, σε περίπτωση τέλεσης παράνομης πράξης. Κλιμακώνοντας την πρόκληση και φανερώνοντας τους βαθύτερους στόχους της παρέμβασής του, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επιτρέπεται στο εξής ο αστυνομικός προληπτικά να χρησιμοποιεί το όπλο του (!) αν εκτιμήσει ότι απειλείται από επίθεση.

Στην επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με θέμα την εγκληματικότητα, στην οποία απάντησε ο νέος υπουργός «προστασίας του πολίτη», Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Καρατζαφέρης (σε πρωτολογία, δευτερολογία και τριτολογία) στοχοποίησε τους μετανάστες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα σύνορά μας είναι πόρτα σε αχυρώνα» κι ότι «σφάζουν κόσμο». Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, πρότεινε «όποιος ληστής μπαίνει στο σπίτι ή την επιχείρησή σου, να μπορείς να τον πυροβολείς»!

Είπε ακόμα ότι «πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την αστυνομία (…) να μην περιμένει ο αστυνομικός να τον σημαδέψουν», για να πυροβολήσει. Μάλιστα, προληπτικά κατήγγειλε σαν «ψευτοπροοδευτικές θεωρίες, που σκοτώνουν το ελληνικό λαό» οποιαδήποτε άποψη αντιτίθεται στο νοσηρό και επικίνδυνο παραλήρημα της αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση «να καθαρίσετε την Αθήνα» και κράζοντας την επιδίωξή του να στοιβάζονται οι μετανάστες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είπε: «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα, και εκεί θα τρώνε ένα πιάτο φαΐ αν παράγουν. Βάλτε τους να κάνουν μια δουλειά. Να ξέρει ο Πακιστανός ότι αν έρθει στην Ελλάδα θα μπει σε στρατόπεδο και θα τρώει μόνο αν παράγει». Προειδοποίησε μάλιστα τους μετανάστες ότι «μόλις έρθουμε στα πράγματα θα τους διώξουμε όλους».

Με αφορμή, τέλος, τις οργανωμένες προβοκάτσιες ή τα επεισόδια που προκαλούν κάποιες ομάδες στις παρελάσεις, ζήτησε απροκάλυπτα από την συγκυβέρνηση «να προστατέψετε το αστικό καθεστώς», κατηγορώντας γενικά την «αριστερά» για αυτά τα φαινόμενα, όταν, όπως φάνηκε τόσο από τα επεισόδια στη Ρόδο, όσο και από την προετοιμασία ανάλογης προβοκάτσιας για την 25 Μάρτη στην Αθήνα, οι διοργανωτές ή πρωταγωνιστές κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τον ΛΑ.Ο.Σ. και αξιοποιούν τα ίδια συνθήματα και φρασεολογία.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.