Η δική μας επανάσταση

«Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε»

Αυτά είπε ο διορισμένος Πρωθυπουργός της χώρας μας Κος Παπαδήμος ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Και τώρα εγώ αναρωτιέμαι. Ποιος είναι ο δρόμος που βάδισε ο αγωνιζόμενος λαός  τότε; Μα φυσικά Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ο μόνος δρόμος που θα τον έκανε να βγει από τη σκλαβιά. 

 Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.

Ο δρόμος λοιπόν που πρέπει να βαδίσουν οι Έλληνες σήμερα Κε Παπαδήμο είναι ο ίδιος.  Η κοινωνική δύναμη που έχει την ικανότητα και τη δύναμη να ανοίξει το δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης και να βάλει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι η εργατική τάξη. Αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας και να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από τον ηρωικό ξεσηκωμό του 1821. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Ο μόνος κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός θα βαδίσει τον ίδιο δρόμο. 

Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με τη δική του εξουσία, μπορεί να ζήσει καλύτερα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.