Ζητούν αποπομπή Σπυρόπουλου από τον Εμπορικό Σύλλογο

Την παραίτηση του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου ζητούν πέντε από τα εννιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επειδή όπως τονίζουν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα των προσλήψεων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Τα μέλη που υπογράφουν τη σχετική επιστολή με την οποία ζητούν τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Κασσαβέτης Γιώργος, Καρατσώρας Χρήστος, Γκανιάτσου Σοφία, Στέλλιου Δήμητρα και Γερασίμου Κατερίνα.

Ως μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι: «Άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. προς τον κ. Βασίλη Σπυρόπουλο, από τη θέση του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου και την άμεση αποπομπή του από τη θέση αυτή».
Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που κατέθεσαν τα συγκεκριμένα μέλη στα γραφεία του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Τον τελευταίο καιρό τα μέλη του ΔΣ του Ε.Σ.Μ. γίναμε μάρτυρες σε ένα θέατρο του παραλόγου. Αφορμή ήταν η μετατροπή από το δήμο των οδών Θυσίας και Βύρωνος σε πεζόδρομους- δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Η αδεξιότητα, η έλλειψη συναδελφικής αλληλεγγύης και η μη τήρηση από μέρους του προέδρου των αποφάσεων του ΔΣ, η όλη στάση του στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η μεροληπτική του στάση απέναντι σε κάποιους συναδέλφους, οδήγησαν το Σύλλογο στην απαξίωση και το χλευασμό. Αποτέλεσμα κάποια μέλη του ΔΣ να δέχονται φραστικές επιθέσεις και απειλές, τα δε μέλη του Συλλόγου μας να είναι σε κατάσταση εμφύλιας διαμάχης με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος.

Ένα νέο γεγονός που πλέον έκανε τα πράγματα να οδηγηθούν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση είναι δημοσιεύματα των ΜΜΕ αλλά και η αίτηση του προέδρου της ΔΚΕΚΑΠ του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου για παροχή εξηγήσεων σχετικά με το ορθό και νόμιμο της διαδικασίας αξιολόγησης – πρόσληψης ατόμων στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Απασχόλησης» που έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε ως Σύλλογος. Τα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πόλη δίνουν την αίσθηση ότι οι συμμετέχοντες στο ΔΣ του Συλλόγου μας έχουν ευθύνες σε τυχόν αστοχίες που έγιναν στη διάρκεια αξιολόγησης όταν όλοι μας με απόλυτη εμπιστοσύνη είχαμε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα έχουν ως προϋπόθεση, όπως μας είχε διαβεβαιώσει, την πλήρη διαφάνεια και την κατά νόμο εποπτεία των προσλήψεων από τον ΑΣΕΠ.

Αντί αυτών ο Πρόεδρος του Συλλόγου, όπως ο ίδιος ομολόγησε στο συμβούλιο της 18/6/2012 και αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, δέχτηκε οχλήσεις από πολιτικά πρόσωπα για το θέμα των προσλήψεων χωρίς την πρέπουσα αντίδραση. Σε καμία περίπτωση δεν φρόντισε να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να επέμβουμε σε τυχόν παρεμβάσεις που πιθανόν μας εξέθεταν όλους. Μόνος του όπως παραδέχτηκε χειρίστηκε όλα αυτά, με χαρακτηριστική αδεξιότητα και με αποτέλεσμα ο Σύλλογος μας να και τα μέλη του ΔΣ να βρεθούν απολογούμενα για πράγματα και ενέργειες που αγνοούσαν. Εμείς σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε την παραμικρή κατηγορία και πιστεύουμε πως όλη την ευθύνη την έχει ο Πρόεδρος που ενεπλάκη σε αυτή τη διαδικασία και δεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δείχνουν έλλειψη ηγετικής ικανότητας και τυχόν διάθεση προβολής σε βάρος των συναδέλφων του ΔΣ και των μελών του Συλλόγου μας. Όλα αυτά οδηγούν το Σύλλογο μας σε απαξίωση, τους συναδέλφους και τα μέλη μας σε περιπέτειες, όταν μάλιστα έχουν να αντιμετωπίσουν σε προσωπικό επίπεδο δύσκολες και θλιβερές καταστάσεις λόγω των δυσμενών συγκυριών που ζούμε.

Μέλη του ΔΣ που δεν αναλαμβάνουν εφεξής την ευθύνη τους απέναντι στη δύσκολη αυτή κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, θεωρούμε ότι επιδεικνύουν ανοχή σε όλα τα κακώς κείμενα και θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν. Για όλα αυτά καλούμε τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Μ κ. Βασίλη Σπυρόπουλο να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση του από Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και το καταστατικό του Συλλόγου μας ζητούμε να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το καταστατικό, με μοναδικό θέμα την: «Άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους των μελών του ΔΣ προς τον κ. Βασίλη Σπυρόπουλο από τη θέση του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου και την άμεση αποπομπή του από τη θέση αυτή».

Πιστεύουμε πως η ενέργεια μας αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε προκειμένου να διατηρηθεί η συνδικαλιστική, ηθική και προσωπική μας αξιοπρέπεια και η ομαλή συνέχιση του δύσκολου έργου της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου προς όφελος των μελών του Συλλόγου και του εμπορικού κόσμου της πόλης μας».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.