Συλλαλητήριο την Παρασκευή 13-7-2012 στο Αγρίνιο

Συνάδελφοι/ες

Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα συντρίβεται αμείωτα από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και αντιμετώπισης της κρίσης υπέρ του Κεφαλαίου, οι ταξικές συσπειρώσεις το Π.Α.ΜΕ.-Π.Α.ΣΥ.-Π.Α.Σ.ΕΒΕ-Μ.Α.Σ.-Ο.Γ.Ε. πραγματοποίησαν μαζική σύσκεψη του νομού στο Αγρίνιο.

Στόχος, η οργάνωση της εργατικής-λαϊκής παρέμβασης ενάντια στη μεγάλη φορομπηχτική πολιτική, που τσακίζει καθημερινά το όποιο λαϊκό εισόδημα έχει απομείνει. Οργάνωση για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την λαϊκή οικογένεια, από την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Υγεία-πρόνοια και στο Φάρμακο, τα ζητήματα της ανεργίας, της φτώχειας και της ταξικής αλληλεγγύης.

Η σύσκεψη των ταξικών δυνάμεων αποφάσισε και καλεί όλα τα σωματεία-συνδικάτα των εργαζομένων, τους συλλόγους των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων και βιοτεχνών (ΕΒΕ), των φοιτητών του νομού σε κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στα παραπάνω οξυμένα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε να γίνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Εφορίες του νομού κλιμακώνοντας , με οξυμένες μορφές πάλης.
Το πραγματικό δίλλημα σήμερα είναι, αν η εργατική τάξη και ο λαός θα σκύψουν το κεφάλι, Ή θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Ή θα απογοητευτούν περιμένοντας κάποιους σωτήρες απ’ τα πάνω, από κυβερνήσεις δήθεν φιλολαϊκές, που τάχα θα λύσουν τα προβλήματα μια και έξω, Ή θα αντεπιτεθούν οργανωμένα μέσα απ’ το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα έχοντας στόχο, όχι μόνο, άμεσα να κόψουν τη φόρα στα αντιλαϊκά σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις σύγχρονες βασικές-λαϊκές ανάγκες.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να οργανωθεί το εργατικό, το λαϊκό κίνημα για να αντιμετωπίσει μια σειρά από επείγοντα προβλήματα: Την προστασία των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την ανακούφιση από τη φοροληστεία, τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, τη λειτουργία των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών.
Η αγανάκτηση για όλα αυτά πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς με μαζικοποίηση των σωματείων, αλλά και στις γειτονιές, με τη δημιουργία λαϊκών επιτροπών, με όλες τις μορφές οργάνωσης και πάλης, αξιοποιώντας και την πείρα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη φοροληστεία, να πληρώσει η πλουτοκρατία. Ούτε ένα ευρώ από το λαό για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για την υγεία. Είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία, τα κλεμμένα αποθεματικά. Να λύσει άμεσα το κράτος με γερή χρηματοδότηση το ζήτημα της υγείας-πρόνοιας και του φαρμάκου. Να συμβάλλουμε σε κίνημα αντίστασης που μπορεί να φτάσει σε μαζική άρνηση πληρωμών και άμεσες διεκδικήσεις.
Όσο η εργατική τάξη δεν δίνει αγωνιστική απάντηση, τόσο πιο βάρβαρα μέτρα θα παίρνουν, θα μας εξαθλιώνουν.
Πείρα από αγώνες έχουμε! Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη!
Αυτό που μας ταιριάζει είναι ο αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά. Οργάνωση και αντεπίθεση με λαϊκή συμμαχία. Μόνο έτσι μπορεί να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των εργαζομένων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει η δρόμος για ριζικές αλλαγές.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ είναι οι συσπειρώσεις αυτής της συμμαχίας, που παλεύει καθημερινά για τα άμεσα προβλήματα και δείχνει την προοπτική. Καλούμε άμεσα, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, το λαό του νομού μας, σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσει η εξαθλίωση που μας επιβάλουν. Παρεμβαίνουμε καθημερινά σε νοσοκομεία κέντρα υγείας, ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ),εφορίες. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις, καταλήψεις, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, και όχι παθητικό θεατή. Κλιμακώνουμε τη δράση μας :

TΡΙΤΗ 10/7 ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 ΠΕΜΠΤΗ 12/7
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8:30 έως 10:30 το πρωί σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΕΣ και χώρους δουλειάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7
ΠΡΩΙ 8:30 πμ
Προχωράμε σε κλείσιμο-κατάληψη των ταμείων, μπλοκάρουμε το 5ευρο χαράτσι στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
AΠΟΓΕΥΜΑ:
Κλιμακώνουμε με ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 8:30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 17/7
ΠΡΩΙ 9:00πμ
Κινητοποίηση στην εφορία στο Αγρίνιο

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.