Οι μπράβοι της «Χρυσής Αυγής», δε θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας

Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου, της φτώχειας, της ανεργίας, που σκέπτονται να σηκωθούν, θέλουν να κάνουν έστω και κάτι. Εμείς τους καλούμε να σηκώσουν ανάστημα στην εκμετάλλευση, στην αδικία, στην καταπίεση, στην πλύση εγκεφάλου.

Δεν είναι εύκολο το σήκωμα από την απάθεια, την άγνοια και την ημιμάθεια που σε καταδικάζει το σύστημα, να νικήσεις το φόβο της απόλυσης. Ακόμα πιο σύνθετα είναι τα πράγματα για τη νέα γενιά, τις νεότερες ηλικίες που μεγάλωσαν στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης, αποδιοργάνωσης του εργατικού κινήματος.

Ομως δε σώζεσαι όσο και αν υποταχθείς στο σύστημα. Η επίθεσή του δεν αφορά ένα χώρο, έναν κλάδο, μια τάξη, μια ομάδα εργαζομένων, είναι καθολική, ενιαία.

Το αστικό κράτος και τα κόμματά του βρίσκουν άλλους τρόπους να ενσωματώνουν, να χειραγωγούν, νέους τρόπους εξαγοράς μαζί με νέα όπλα που διαθέτουν, για να επιβάλλουν τη βία, και τέτοιο όπλο είναι η «Χρυσή Αυγή» που ξεκινά τη βία από τους μετανάστες και θα την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του.

Είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, με αιχμή μάλιστα το χρώμα του δέρματος, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας.

Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στο χώρο των ένστολων, στο παρακράτος που είναι προέκταση του κράτους. Μπορεί το αστικό πολιτικό σύστημα να την υπολογίζει, κυρίως γιατί αφαιρεί εκλογική δύναμη, όμως από την άλλη τη χρειάζονται για να δικαιολογήσουν μέτρα κατά του κινήματος, κατά του ΚΚΕ, με τη γνωστή εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού.

Δεν τους φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής», δε θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας.

Από την ομιλία της  συν/σας Αλέκας Παπαρήγα στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.