Όλη η Ελλάδα στο δρόμο

Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, σπουδαστές και συνταξιούχοι έδωσαν χτες «ηχηρό παρών» στη γενική απεργία χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μαζικότητα των δεκάδων συγκεντρώσεων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η χτεσινή, σκληρή απεργιακή μάχη ανέδειξε τη δύναμη με την οποία ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σταθεί όρθιος, μπορεί να αποκρούσει εκβιασμούς και απειλές, μπορεί να μην υποταχθεί στην πολιτική που τον καταδικάζει στην εξαθλίωση: Τη δύναμη της οργάνωσης πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς – αλλά και στις γειτονιές – της οργάνωσης ενάντια στην πολιτική διαχείρισης της κρίσης για να σωθεί το κεφάλαιο, της οργάνωσης με στόχο την προστασία της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κόντρα στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας».

Αλλωστε, αυτός ήταν και ο τρόπος δουλειάς που οδήγησε στις χτεσινές ογκώδεις διαδηλώσεις τις οποίες οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με το ΠΑΜΕ και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, χιλιάδες λαού έστειλαν μήνυμα ανάτασης, ελπίδας αλλά και ευθύνης. Με υψηλά ποσοστά απεργίας σε εργοστάσια, σε επιχειρήσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, με μαζική συμμετοχή στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, παρά και ενάντια στις δυσκολίες και στα εμπόδια, οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να βάλουν φρένο στα επώδυνα μέτρα, να αναμετρηθούν με την καπιταλιστική εργοδοσία, να μην αφήσουν να τους τα πάρουν όλα, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Το σύνθημα που ακούστηκε στις συγκεντρώσεις, «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει, στο δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση», δείχνει το δρόμο. Ενας δρόμος που πρέπει να διανυθεί με ακόμα πιο πολλούς, με ταξική αλληλεγγύη, ισχυρή οργάνωση μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια και στα γραφεία, με σχεδιασμένη δουλειά ώστε περισσότεροι εργάτες να ξεμπερδεύουν με κάθε είδους αυταπάτες και ψεύτικες διαχειριστικές ελπίδες. Χτες, οι εργαζόμενοι της χώρας μας έκαναν ένα σταθερό βήμα μπροστά. Σήμερα, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη λαϊκή συμμαχία, με σθένος και αποφασιστικότητα προχωράμε.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.