Εκλογές στο σωματείο Γάλα-Τρόφιμα-ποτά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ- ΠΟΤΑ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σήμερα ο κλάδος Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών είναι από τους πιο ισχυρούς με υψηλή κερδοφορία για τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με τεράστια περιθώρια κέρδους. Ακόμα και στην περίοδο της κρίσης ο κλάδος παραμένει εξαιρετικά ισχυρός. Ο κλάδος μονοπωλείται από μια χούφτα μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, οι οποίες καρπώνονται όλα τα κέρδη. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συγχωνεύσεις, μεγάλοι όμιλοι συγκεντρώνουν σε όλο και λιγότερα χέρια τον κλάδο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνέχισης των κερδών, τους έχει ανοίξει η όρεξη και θέλουν να τα σαρώσουν όλα.
Η συγκυβέρνηση με τα μέτρα που ψήφισε τσακίζει το λαό. Δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεν παίρνονται ούτε για τη σωτηρία του λαού, ούτε για τη σωτηρία της χώρας. Λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας που εξαπολύει μια άγρια, αντεργατική επίθεση, με πρόσχημα ακριβώς την κρίση, αλλά με στόχο την μείωση της εργατικής δύναμης για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ήδη στο νομό πολλές επιχειρήσεις έχουν περάσει σε μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας, απολύσεις κ.λ.π. με το πρόσχημα να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να σωθούν τάχα οι θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο πρέπει να βάλουν φραγμό και να απαντήσουν στη βαρβαρότητα των μέτρων, στην επίθεση της εργοδοσίας, των μονοπωλίων, με αποφασιστικότητα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ.

Δεν έχει αποδείξει κανένα αφεντικό ότι ανάμεσα στα δικά του συμφέροντα και σε αυτά των εργατών θα υπερασπιστεί τα δεύτερα. Κάθε εργοδότης από τη στιγμή που αυτό το σύστημα του δίνει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα και να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων για την κερδοφορία του, θα το εκμεταλλευτεί.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα ταξικό εργατικό κίνημα που θα έρχεται καθημερινά μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες σε σύγκρουση με το κράτος του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Το σωματείο παλεύει σε αυτή την κατεύθυνση με τον ταξικό προσανατολισμό που δίνουν οι δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι , που περνάνε τη μοιρολατρία και την υποταγή , αποπροσανατολίζουν λέγοντας ότι με τους αγώνες και τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα. Θέλουμε κίνημα που θα τους φοβίσει, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, σε συμμαχία με τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους μικρούς εμπόρους και τη νεολαία.
Μην απέχεις! Αυτό θέλουν! Να είσαι στη γωνία, να σιχτιρίζεις, αλλά να μη αγωνίζεσαι!
Ένα μαζικό, γερό, κλαδικό σωματείο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της πάλης για την αποτροπή της εφαρμογής των μέτρων. Κανένας εργαζόμενος να μην είναι εκτός σωματείου. Κανένας μόνος του. Το σωματείο πρέπει να στηριχτεί να γίνει υπόθεση όλων. Είναι το αποκούμπι των εργαζομένων ιδιαίτερα τώρα που η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι ολομέτωπη. Να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία που επιβάλλουν για να μη σηκώσουμε κεφάλι. Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για συναδέλφους απολυμένους κλπ. Με αντίσταση στην πράξη να καταργήσουμε τα μέτρα, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία.Οι εργαζόμενοι πρέπει με αποφασιστικότητα να απαντήσουν στις ορέξεις της εργοδοσίας με οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ για μαζικοποίηση του κλαδικού σωματείου που υπάρχει στο νομό.
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου μας:
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ από τις 11:00 π.μ. μέχρι στις 5:00μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12/2012
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ στο Επιμελητήριο από τις 3:00 μ.μ. έως τις 7:00μ.μ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.