Συνέδριο – σταθμός στην 95χρονη πορεία του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, περνώντας από φωτιά και σίδερο, ενίσχυσε τον χαρακτήρα του σαν επαναστατικό Κόμμα της εργατικής τάξης, επειδή δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας στον αντίπαλο, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του, που ποτέ δε δίστασε να παραδεχτεί. Επειδή ποτέ δεν έπαψε να αντιπαλεύει τον οπορτουνισμό, που σε κρίσιμες στιγμές προσπάθησε να διαλύσει το Κόμμα, χωρίς να το καταφέρει. Επειδή μετά τις ανατροπές δεν πήγε με το ρεύμα, δεν αποκήρυξε την κοσμοθεωρία και την ιδεολογία του, το Μαρξισμό – Λενινισμό, δεν έγινε κόμμα του συστήματος, δε συμβιβάστηκε.

Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του το 1918, κρατάει ψηλά τις ίδιες σημαίες, τα ίδια σύμβολα, τις ίδιες αξίες που το έκαναν κόμμα πρωτοπόρο στην πάλη του λαού για την κοινωνική απελευθέρωση, βαθαίνοντας τις επεξεργασίες του σε ζητήματα στρατηγικής, ενισχύοντας τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

Σταθμός σ’ αυτή την ηρωική 95χρονη πορεία είναι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που ξεκίνησε σήμερα. Οι αποφάσεις του θα φέρουν το Κόμμα ένα βήμα πιο μπροστά. Θα κάνουν το ΚΚΕ πιο ικανό να δουλεύει για τη συμμαχία, να οργανώνει την πάλη του λαού για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την λαϊκή εξουσία. Για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα του Συνεδρίου:

«Λαϊκή Συμμαχία – Ο λαός στην εξουσία. Ο Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.