Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι ευρύτατα γνωστό ότι το Σάββατο 5 Οκτώβρη, χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν ενάντια στην  ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που μετατρέπει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για επεμβάσεις και πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς και με Ελληνική συμμετοχή, εκθέτοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Όμως όλα τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» την τεράστια διαδήλωση προκειμένου να μην υπάρξει ενημέρωση για τις οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις κατά της κατάπτυστης συμφωνίας που αναβαθμίζει την παρέμβαση των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, στον οξύτατο ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα.

Έθαψαν τις διαδηλώσεις προβάλλοντας τον Πομπέο και τις βόλτες του με τους κυβερνητικούς εταίρους του.

Αλλά δεν τους έφτανε αυτό, δεν τους έφτανε που παρουσίασαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά ενάντια σε διαδηλωτές λες και ήταν θύματα οι επιτιθέμενοι με αγριότητα αστυνομικοί των ΜΑΤ, άρχισαν να ασχολούνται με επικίνδυνο τρόπο στοχοποιώντας δημοσιογράφο για την ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό, που πρόβαλε αυτή την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, τασσόμενος υπέρ των διαδηλωτών.

Για να έρθει στη συνέχεια η χαφιέδικου τύπου προπαγάνδα του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου, με την επικούρηση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που πρόβαλλαν τα προσωπικά στοιχεία διαδηλωτή, παραβιάζοντας και αυτή την αστική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Αλήθεια, οι Ενώσεις του κλάδου τι έχουν να πουν γι’αυτά; Θα καταγγείλουν τη στοχοποίηση του συναδέλφου, θα καταγγείλουν τις χαφιέδικου τύπου ενημερώσεις ή θα γίνουν συνένοχες στην κατρακύλα μιας «δημοσιογραφίας» και μιας «ενημέρωσης» που βάζει στο στόχαστρό της το λαό και τους αγώνες του;

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες μιας δήθεν ενημέρωσης που δηλητηριάζει συνειδήσεις, προβάλλοντας την ανάγκη οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να βάλουν οι ίδιοι εμπόδια σε μια πορεία που ο αντιδραστικός της κατήφορος δεν έχει πάτο.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.